UDELIV

UDELIV
UDELIV

tirsdag den 25. marts 2014

Fremstilling af smøreost

Jeg har taget 1 liter Kærnemælk og varmet det op.

Jeg har brugt dette glas termometer, for at måle om kærnemælken blev varmet op til de rette grader, nemlig 50.




Nu er kernemælken de 50 grader og jeg har afkølet den, her er jeg ved at lade ovenskydende væske blive siet fra igennem et dørslag.




Jeg putter hakket ramsløg i for at give smøreosten smag


Smøreosten er nu færdig og klar til servering, den smagte rigtig godt og det er helt klart noget jeg vil give mig i kast med en anden gang, så vil jeg måske putte andre smagssorter i.
Jeg syntes fremstillingen af denne type ost  sagtens er noget man også ville kunne lave med børn, især fordi det også er spændende at følge de forskellige processer i fremstillingen af osten. Jeg syntes selv det var ret interessant, at den tynde kærnemælk pludselig blev tyk, og da væsken blev siet fra, havde jeg en ost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar